Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvallselever vaccineras mot nya influensan

Nu drar massvaccinationen av kommunens skolelever i gång. I dag, måndag, påbörjas vaccineringen på tre grundskolor i Hudiksvalls kommun.

Annons

I dag, måndag, påbörjas vaccineringen av skolbarn i Hudiksvalls kommun. Björkberg, Östra skolan och Friggesunds skola är först ut när grundskoleeleverna ska ges skydd mot den nya influensan.

Även gymnasieskolan ska påbörja vaccineringen i veckan. I morgon, tisdag, ges den första injektionen på Bromangymnasiet.

Den största delen av massvaccinationen för alla elever, från förskoleklass och upp till gymnasieskolan, kommer sedan att ske under vecka 45 och 46.

Hela skolverksamheten i kommunen har fått 4 886 doser vaccin tilldelad sig. Eftersom vaccinet kräver en obruten kylkedja hämtar skolorna vaccin i omgångar från Hälsocentralen i Hudiksvall. Redan under torsdagen och fredagen i förra veckan, kördes de första vaccinationsdoserna ut till skolorna som ska börja vaccinera denna vecka.

Bromangymnasiet räknar med att omkring 60 procent av eleverna ska ges vaccin. De icke-myndiga elevernas föräldrar har fått lämna besked till skolan om de vill att barnen ska vaccineras eller ej. Men eftersom de myndiga eleverna, som själva bestämmer hur det vill göra, inte behövt anmäla sitt intresse i förväg är det ännu oklart hur många som ska vaccineras.

- Det är vad vi kalkylerat med. Vi börjar på tisdag och då kallar vi klass efter klass, säger gymnasiechefen Lennart Backlund.

 

Mer läsning

Annons