Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvalls sjukhus anmäler sköterska

Några veckor under sommaren anlitade Hudiksvalls sjukhus en sjuksköterska från ett bemanningsföretag. Nu anmäler sjukhuset samma sköterska till Socialstyrelsen.

Annons

Under sommarveckorna 26-30 hyrde Hudiksvalls sjukhus in en sjuksköterska för att få bemanningen att gå runt. Men sköterskan skötte inte sina arbetsuppgifter och har dessutom uppträtt både forcerande och förvirrande ett flertal gånger. Nu anmäler Hudiksvalls sjukhus till Socialstyrelsen att sköterskan är en fara för patientsäkerheten.

Enligt anmälan ska personal på sjukhuset ha upplevt sköterskan som förvirrad, vilket förstärktes av osammanhängande tal. Under några tillfällen har sköterskans beteende också direkt drabbat patienter på sjukhuset.

En gång fick en patient insulin fast han inte skulle ha det. Patienten hade då sagt till, men sköterskan hade ändå gett honom insulinet. En anhörig till patienten berättar hur hemsk denne upplevt det hela. Den anhörige upplevde sköterskan som väldigt forcerad och ansträngd.

En annan patient berättar att sköterskan upprepade gånger kört in en bår i väggen under en transport mellan två avdelningar. Patient var rädd och erbjöd sig till slut att gå. Något som sköterskan inte godkände.

Sköterskan var inhyrd från ett bemanningsföretag med hjälp av landstinget bemanningsenhet.

Mer läsning

Annons