Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvalls industrier går för högtryck

Spåren efter finanskrisen börjar nu på allvar att försvinna och flera av industrierna ser ljusare på framtiden. Men i takt med att orderböckerna fylls på igen hos företagen, så har deras leverantörer svårt att hänga med i samma takt.

Annons

Efter nedgången för två år sedan Huddig i Hudiksvall, som tillverkar grävlastare, cirka 65 anställda. Nu är personalstyrkan uppe kring 100 personer igen och man siktar på att öka produktionen med 20 procent under 2012. Satsningen på att öka exporten gör att man redan behöver anställa fler.

För att produktionen ska flyta under året på görs prognoser av materialbehovet som leverantörerna kan förhålla sig till. Men redan nu har det uppstått en flaskhals som gör att leveranser blir försenade och som gör att expansionen får flyttas framåt.

– Vi ville egentligen gasa på redan under det här året, men flera av våra leverantörer har sagt att de inte klarar en så stor ökning av leveranserna, och det gäller flera nyckelkomponenter, säger Huddigs vd Lars Lindahl.

Flera av Huddigs kunder drabbades hårt av finanskrisen men börjar nu återhämta sig. Om satsningen på exportmarknaden går vägen och man ökar produktionen som planerat, så kan det också ge nya arbetstillfällen i Hudiksvall.

– Det finns mer kapacitet i de resurser vi redan har, men ökar vi takten med 15-20 procent så behöver vi också bli fler, säger Lars Lindahl.

Mer läsning

Annons