Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvalls centrum görs om

/
  • Roland Olsson, chef vid gatusektionen, talar om att det finns utrymme för en glasskiosk i Bergmansparken.
  • Roland Olsson berättar att de just nu resonerar kring vem som ska få entreprenaden för etapp två av projektet.

När Salutorget är färdigt tar nästa etapp vid. Bergmansparken får terrasser och kanske ett konstverk.

Annons

Det bullrar, grävs och stängs av i hjärtat av Hudiksvall just nu när slutfasen av det som kallas etapp ett pågår som intensivast. Trafiksituationen kommer att bli fortsatt besvärlig under lång tid framåt.

När etapp två av börjar, ska Västra Tullgatan mellan Bryggeriet och Guldsmeden att slutgiltigt stängas av för trafik. Totalt satsas tolv miljoner kronor i förändringarna och när Salutorget är avklarat följer arbetet kring Bergmansparken och gatorna vid Guldsmeden.

Trägårdsgatan får 18 nya parkeringsplatser, varav två handikapplatser. Det innebär också att gatan smalnas av till sex meters vägbredd.

Bergmansparken kommer att få grästerrasser med avgränsande, ungefär knähöga, granitmurar som kvällstid ska belysas med ledljus nedsänkta i marken. Kompletterande belysningsstolpar ska sättas upp så parken blir väl upplyst kvällstid. Diagonalt genom parken läggs ett stenbelagt gångstråk från Syhuset vid Västra Tullgatan ner till hörnet Drottninggatan/Trädgårdsgatan. Det hörnet får smågatssten som beläggning och tillsammans med planteringar finns utrymme för ett framtida konstverk med tillgång till vatten.

Mer läsning

Annons