Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvall rasar i kommunranking

Det lokala företagsklimatet i Hudiksvall har blivit sämre enligt arbetsgivarorganisationen Svenskt näringslivs årliga enkätundersökning.

Annons

Företagarna har satt betyg på hur de upplever att det är att driva sitt företag i kommunen och resultaten sammanställs i en rankinglista över landets 290 kommuner.

I år sjönk Hudiksvall till plats 262, ett tapp med 20 placeringar jämfört med i fjol. Då har totalt 18 faktorer som viktas olika räknats med. Tyngst väger frågan om hur företagarna sammanfattar företagsklimatet i kommunen. På den specifika frågan rasar Hudiksvall från plats 238 till 267.

På punkten "Kommunala tjänstemäns attityder till företagande", sjunker Hudiksvall från plats 240 i fjol till 274:e plats i år.

Den största försämringen är enligt enkätsvaren punkten "Tele- och IT-nät", där rasade Hudiksvall med 48 placeringar till plats 177.

Enkäten skickades ut till 200 företagare i Hudiksvall under september till december 2010 varav 100 svarade. Den totala svarsfrekvensen för undersökningen var 53,2 procent.

Mer läsning

Annons