Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvall kan få nytt fastighetsbolag

Äldreboenden och gruppbostäder i Hudiksvalls kommun ska förvaltas av Hudiksvallsbostäder. De lokaler som i dag förvaltas av tekniska förvaltningen överförs till ett nybildat bolag. Det föreslår en konsultrapport.

Annons

Det nybildade bolaget ska även äga och förvalta fastigheten Guldsmeden, vilket innebär att nuvarande Fastighets AB Glysis upphör.

Syftet med förändringen är att effektivisera ägandet och förvaltningen av kommunens fastigheter för att därmed få sänkta driftskostnader, enligt kommunalråd Göte Bohman (MP).

Han är även ordförande för styrgruppen som under 2011 har arbetat med en översyn av fastighetsorganisationen. Kommunen har även anlitat konsultföretaget Fasticon som i dag, onsdag, har presenterat sitt förslag. Enligt Fasticon kan kommunen med hjälp av omorganisationen sänka sina kostnader för fastighetsförvaltningen med minst 10 procent.

Nu ska partierna ta ställning till förslaget, sedan blir nästa steg att ett förslag tas upp i kommunstyrelsen innan kommunfullmäktige tar det slutgiltiga beslutet. Målet är att det ska ske senast den 18 juni i år.

Mer läsning

Annons