Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikstudent blåst på balklänningen

Konsument Hälsingland har fått in ett klagomål från en ung kvinna i Hudiksvalls kommun som blivit lurad på auktionssidan Tradera på internet.

Annons

Kvinnan hade vunnit auktionen på en balklänning på Tradera och hade mejl- och telefonkontakt med säljaren som uppmanande henne att betala 2 500 kronor i förskott, vilket hon också gjorde. Men ingen balklänning har dykt upp och nu är säljaren som bortblåst och svarar inte på mejl eller telefon.

- Det här är väldigt tråkigt och den unga kvinnan är naturligtvis förkrossad, säger Gunilla Hallberg på Konsument Hälsingland, Hälsingekommunernas gemensamma konsumentvägledning.

Många unga som köper dyra kläder eller mobiltelefoner på hemsidor som Tradera eller Blocket uppmanas att betala i förskott och blir lurade. Konsument Hälsingland har haft ett tiotal sådana ärenden bara under våren, enligt Gunilla Hallberg.

De som blir lurade på internet är ofta i 18-årsåldern och blir av med summor på mellan 500 och 1 000 kronor. Gunilla Hallberg varnar alla som handlar på nätet för att betala i förskott och uppmanar alla som känner sig lurade att göra en polisanmälan.

Mer läsning

Annons