Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikprofil försökte köpa sex av prostituerade

En känd Hudikprofil greps efter att ha försökt köpa sex av två prostituerade i Stockholm. Nu tvingas han betala dryga böter.

Annons

Det var strax före midnatt den 24 februari som några polisspanare vid för prostitutionsgruppen i Stockholm såg hur en medelålders man kontaktade två prostituerade på Malmskillnadsgatan. När kvinnorna följde med mannen i en taxi valde polisen att följa efter. Taxifärden gick mot de södra förorterna. När taxin stannade och mannen var på väg in i en portuppgång tillsammans med kvinnorna, stoppades de av polisen.

Mannen, en Hudikprofil i chefsställning, har erkänt att han försökt att köpa sex.

- Det är jättepinsamt så klart. Det var första, och definitivt sista gången jag gjort något sådant, säger mannen och poängterar att inget hände eftersom han stoppades av poliserna innan han hunnit upp till den övernattningslägenhet dit han hade tänkt att ta kvinnorna.

Enligt mannen själv var försöket att köpa sex inte planerat. Han beskriver det som att han var på fel plats vid fel tillfälle.

- Jag var bara på fel ställe och så var jag lite på fyllan…Det var jättedumt.

De prostituerade kvinnorna har berättat att mannen kontaktat dem och frågat om han fick köpa sexuella tjänster. Kvinnorna begärde 3000 kronor, en summa som mannen prutade ner till 2000 kronor. På väg till mannens övernattningslägenhet stannade taxin vid en bankomat för att mannen skulle kunna plocka ut pengar.

Taxichauffören har i polisförhör sagt att det för honom var uppenbart att mannen var ute efter att köpa sex.

I Sverige är det förbjudet att betala för sexuella förbindelser. Straffet är böter eller fängelse i högst sex månader. Eftersom mannen erkände att han försökt att köpa sex av kvinnorna krävs ingen rättegång. Istället har en åklagare i Stockholm utfärdat ett strafföreläggande på 40 dagsböter. Totalt ska mannen betala 13 200 kronor, plus 500 kronor till brottsofferfonden.

Mer läsning

Annons