Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikläkare protesterar

Mer läkartid kommer att gå till administration och mindre läkartid till patienterna när, när läkarsekreterarna blir färre.

Annons

Femton allmänläkare på Hudiksvalls hälsocentral och fjorton läkare inom psykiatrin i Hälsingland och Gästrikland har skrivit till landstingsledningen och protesterat mot neddragningarna av läkarsekreterare och administration.

– Vårt sätt att organisera vårt administrativa stöd är i det närmaste optimalt, skriver läkarna på hälsocentralen i Hudiksvall. Skulle våra sekreterare lämna oss och hamna i en stor skrivbyrå kommer åtskilligt mer läkartid att gå till administrativa uppgifter. Det innebär också ökade risker ur patientsäkerhetssynpunkt till exempel remisshanteringen, och det strider mot landstinget intentioner.

Läkarna inom länets psykiatri hänvisar till att psykiatrivården har speciella uppgifter med lagar och tvångsvård. Det är krav på administrationen på rättsäkerhet och patientsäkerhet.

844 personer arbetar med vårdnära administration i Landstinget Gävleborg fördelat på 404 läkarsekreterare och 434 administratörer och utvecklare.

Mer läsning

Annons