Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikföretag expanderar och nyanställer

Företaget Medair byter namn till Nonin Medical AB och breddar sin verksamhet.

Personalstyrkan har hittills vuxit med tre personer.

Annons

För fyra år sedan köptes dåvarande Medair AB upp av det amerikanska bolaget Nonin Medical, som tillverkar och levererar medicintekniska produkter. Nu har Hudiksvallsföretaget breddat samarbetet med sin amerikanska ägare.

Förutom att byta namn till Nonin Medical AB utökar Medair sin verksamhet och blir distributions- och servicecenter för de produkter som levereras till den europeiska marknaden.

– Detta kommer att utöka servicen till våra kunder i Europa. Detta är bra för Nonin Medical eftersom vi strävar efter att kunna leverera teknologi som fungerar när våra kunder vill ha det, där de vill ha det, säger den nytillträdda vd:n Erik Karlström.

För att klara av de nya uppgifterna har de, till en början, anställt tre nya medarbetare. Men kommer enligt uppgift att behöva anställa ytterligare personal.

Förutom fortsatt tillverkning och service av sina kapnografiprodukter kommer Nonin Medical AB att tillhandahålla orderbehandling, distribution, kundservice och teknisk service för alla produkter inom området för pulsoximetri och regional oximetri, sensorer och mjukvara som tidigare levererats av bolagets högkvarter i Minneapolis.

Mer läsning

Annons