Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikelever vann SM

När yrkes-SM avgjordes i Malmö fanns två elever från Bromangymnasiet överst på pallen vid medaljutdelningen.

Annons

Det var Nora Bertils, Hög, och Andrea Larsson, Gammelsträng, Norrbo, som vann vård och omsorgsklassen i konkurrens med tio andra finalister.

– Det känns helt sjukt, overkligt! kommenterar Nora Bertils.

Duon hade inte tagit ut någon seger i förskott.

– Det var inte alls väntat. Vi hade hoppats på att inte komma sist. Vi är jätteförvånade, säger hon en timme efter prisutdelningen.

Schemat har varit fullspäckat för deltagarna under de tre dagarna och de berättar att det känts bra under själva tävlingen.

– Det har varit korta case, konstaterar Nora Bertils.

Bland annat har det handlat om att bädda en säng, ta emot en medvetslös patient akut och att linda ett ben. Arrangemanget får beröm.

– Det har varit bra. Vi har mest koncentrerat oss på vårat och har inte kollat runt så mycket, utan fokuserat på tävlingen.

Efter medaljutdelningen väntar firandet för Nora Bertils och Andrea Larsson tillsammans med klasskompisar och coach.

I klassen plåtslageri klarade Magnus Åsåker från Ilsbo en fjärdeplats och i bilskadeteknik knep Kristoffer Svensson från Bergsjö en bronsmedalj.

Totalt hade 150 ungdomar kvalificerat sig i 21 grupper i ett arrangemang som slog publikrekord genom att locka 21 000 besökare.

Yrkes-SM fick ytterligare en Hudik-touch genom floristeleven Ida Wilhelmsson, som i dagarna fått sitt yrkesbevis godkänt. Hennes arbeten visades upp på Malmömässan under Yrkes-SM.

Mer läsning

Annons