Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikbor köper byggtjänster för miljoner

Allt fler Hudikbo söker rotavdrag. Från första juli till 29 oktober har 1 099 personer köpt hustjänster och Skatteverket har betalat ut sammanlagt 6,4 miljoner kronor. Och snart ska det bli enklare att ansöka om skattereduktion.

Annons

Intresset för rotavdraget är stort och antalet personer som köper hustjänster ökar i snabbt takt.

– Det är jättepopulärt. Det har skett en kraftig ökning över hela landet, säger Erik Boman vid Skatteverket.

Fram till den 4 september i år hade Skatteverket betalat ut totalt 1 473 668 kronor och 283 Hudikbo hade köpt hustjänster, i slutet på oktober var summan redan uppe i 6,4 miljoner kronor och 1 099 köpare.

Även i Nordanstig har intresset ökat. I september hade 56 personer köpt hustjänster och fått en skattereduktion på 449 810 kronor, i slutet på oktober hade siffrorna klättrat till 223 köpare och en summa på 1,9 miljoner kronor.

Det är företagen som skickar in ansökningar till Skatteverket och normalt ska de få sina pengar inom tio dagar.

– Det lyckas vi hålla trots att det är så stort tryck. Om vissa får vänta längre beror det oftast på fel i ansökan, säger Erik Boman.

Det handlar till största delen om enkla saker som att man skriver fel personnummer eller glömmer att skriva under när man skickar in blanketten. I dagsläge måste blanketten skickas in med posten, men framåt årsskiftet hoppas Skatteverket att det går att ansöka via webben.

– Då reagerar systemet om man har glömt vissa uppgifter och då kommer man nog att slippa många av felen, säger Erik Boman.

 

Mer läsning

Annons