Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikbor fick förhandsvisning av dokumentär

/
  • - Det är en otroligt härlig känsla, sade Toralf Nilsson om teaterns framgångar. Theresia Widarsson fick också frågor från Pär Johansson.

I ett och ett halvt år har en filmkamera följt gänget i Glada Hudikteatern. Igår fick huvudpersonerna och andra Hudikbor se det första avsnittet av tv-dokumentären Elvis i Glada Hudik.

Annons

- Jag tycker att det var häftigt, sa Theresia Widarsson efter premiärvisningen inför ett fullsatt Folkets hus på måndagskvällen.

Efter föreställningar i Stockholm och New York, boken Shaken – Not störd, tv-dokumentär Idoler mot alla odds, Allsång på Skansen, körsång på Melodifestivalen och en pågående spelfilmsinspelning, var det igår dags för nästa steg i framgångsraketen Glada Hudikteatern - ännu en tv-dokumentär.

Den här gången blir det hela fyra timslånga avsnitt på SVT. I det första avsnittet följer filmkameran framför allt Toralf Nilsson, Theresia Widarsson och på slutet Mats Melin.

Det blir inte bara en berättelse om den nära osannolika historien om teatergruppen med de utvecklingsstörda och normalstörda som reser till Stockholm och spelar sin musikal Elvis på Cirkus.

I dokumentären berättar också skådespelarna om sina drömmar, om hur de blivit illa bemötta och hur det har förändrats med teaterns framgångar.

Theresia Widarsson berättar öppet om sina svåra stunder. Och Toralf Nilsson och Mats Melin minns tillbaka på hur de kränkts och retats.

- Man ska inte skämmas för den man är, säger Toralf Nilsson.

Efter dokumentären fick alla i teatern en blomma på scenen.

Mer läsning

Annons