Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik Charity bidrar med inspelade medel

/

När Hudik Charity nu bidrar till den akuta flyktinghjälpen handlar det bokstavligt talat om inspelade medel.

Annons

Den fotbollsturnering som Pelle Lööf under fem år arrangerat har sammanlagt dragit in en kvarts miljon kronor. Senast det begav sig, 2013, blev det en vinst på 100000 kronor.

– Vi fördelade pengarna så att cancerfonden till häften, musikhjälpen 40 procent och sedan har vi haft en summa som kan användas vid akuta händelser. Som flyktingströmmen nu, säger Pelle Lööf.

De senaste åren arrangerade Pelle Hudik Charity tillsammans med Oskar Englin. I veckan ska de träffas för att bestämma den summa som nu ska skänkas.

– Vår ambition har aldrig varit att samla pengar på hög. Från att ha haft fadderbarn gick vi till att hjälpa via cancerfonden, musikhjälpen och sedan försöka bidra med lite pengar vid naturkatastrofer, säger Pelle Lööf som innan mötet med Oskar Englin inte kan säga vilken summa man bidrar med den här gången.

Klart är däremot att Hudik Charity efter ett års uppehåll vill göra en omstart.

– Vi har fått till en fungerande organisation och intresset att delta är stort utifrån, säger Pelle Lööf.

Hudik Charity startade som började som ett projektarbete på gymnasiet. Konceptet att kompisgäng samlas och har kul under mellandagarna har spritt sig långt utanför Hälsiglands gränser och inte minst många hemvändare tar tillfället i akt att träffas och spela för en god sak. Alla intäkter från turneringen går oavkortat till välgörenhet.

Mer läsning

Annons