Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotell vill hyra ut till Migrationsverket

/
  • Royal swiss hotel, före detta Njutångersgården, kan hyra ut hela sin anläggning till Migrationsverket inom kort. Behovet av tillfälliga boendeplatser är akut.

Nästa vecka kan asylsökande människor från Balkanhalvön checka in på Royal swiss hotel.

Migrationsverket har för avsikt att hyra hela före detta Njutångersgården för att lösa en akut situation.

Annons

Migrationsverket har ett stort behov av tillfälliga boendeplatser till asylsökande människor, i första hand från staterna på Balkanhalvön.

Ägarna till både Royal swiss hotel, före detta Njutångersgården, har erbjudit Migrationsverket att hyra lokaler, enligt information från Migrationsverket till Hudiksvalls kommunledning.

Något avtal är ännu inte undertecknat men enligt Lars Ulander, chef för Migrationsverkets mottagningsenhet i Söderhamn, är parterna överens om villkoren.

Uthyrningen gäller hela anläggningen; 50 familjerum, 30 dubbelrum samt åtta lägenheter i anslutning till huvudbyggnaden. Det är många barnfamiljer som söker asyl och enligt Lars Ulander skulle 50–60 familjer kunna placeras i Njutånger.

- Om det blir så många vet vi inte, vi har inte full koll på hur inströmningen ser ut. Men det är en akut situation nu och behovet av platser är extremt. Vi måste säkerställa att de får tak över huvudet, säger Lars Ulander.

Lars Ulander räknar med att kunna teckna avtal omgående, och han säger att de asylsökande människorna bör kunna flytta in i nästa vecka. Tolv familjer, totalt 60 personer, som för närvarande bor på en camping i Gävle förväntas kunna flytta in på torsdag.

Fotnot: Helahälsingland.se har framgångslöst sökt ägaren till Royal swiss hotell

Mer läsning

Annons