Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon hjälper unga med läxorna

/
  • Ewa Henningsson hoppas att eleverna ska ta chansen att få hjälp med sina skolarbeten.

Allt färre föräldrar har tid med barnens läxor. Men i Delsbo kan ungdomar få hjälp ändå. Nu har Röda Korsets läxhjälp kommit igång.

Annons

– Jag vet att det finns ett behov, och det säger lärarna på skolan också, säger Ewa Henningsson, vid Röda korsets Dellenkrets.

Varje måndag, åtminstone fram till sommarlovet och med undantag för sport- och påsklovet, ordnar Röda korset i Delsbo läxhjälp för eleverna på mellan- och högstadiet. Mellan klockan 14.30 och 17.00 kan ungdomarna gå till fritidsgårdens lokaler och få hjälp med sina skolarbeten.

I måndags var det premiär och huvudansvarig för verksamheten är Ewa Henningsson. Hon är utbildad förskolelärare och jobbade i Delsbo fram till januari, då hon gick i pension. Nu skänker hon bort sin lediga tid åt eleverna.

Att det finns ett behov av läxhjälp är hon alldeles säker på, hon har fått tydliga signaler från rektorerna på Ede skola.

Huruvida läxhjälpen blir ett uppskattat inslag eller inte återstår att se. Den första kvällen lockade inte några studiehungrande ungdomar. Kanske var det helgens snökaos och den stränga kyla som fick eleverna att hålla sig hemma. Ewa Henningssons förhoppning är emellertid att de tar chansen.

– Vi vill gärna att föräldrarna pushar på sina barn att komma hit med läxorna, säger hon.

Mer läsning

Annons