Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon fick bluffaktura på 12000 kronor

/
  • Annika Sjöblom Englund, ägare har Café 24 karat i Guldmeden i Hudiksvall fick en kalldusch när hon öppnade posten i måndags. En faktura på 12 000 kronor från företaget Näringslivsregistret för tre annonser, trots att hon tydligt sagt nej, jag är inte intresserad.

En faktura på 12000 kronor från ett företag som kallar sig Näringslivsregistret, damp ner hos Annika Sjöblom Englund i måndags. Nu varnar Svensk handel för företaget.

Annons

Annika Sjöblom Englund, ägare har Café 24 karat i Guldmeden i Hudiksvall, fick en kalldusch när hon öppnade posten i måndags. En faktura på 12000 kronor från företaget Näringslivsregistret för tre annonser.

För två veckor fick hon blev hon uppringd av en telefonförsäljare. Hon sa då tydligt: nej, jag vill inte ha något.

Försäljaren hade pratat för varan, bedyrat att det var gratis, men Annika Sjöblom stod på sig och sa att hon inget ville ha. Trots det har hon nu en faktura där det står "Inspelningsorder".

– Det kändes för jävligt, om jag hade den där försäljaren här då hade jag inte sparat på krutet, så upprörd var jag, säger hon.

Svensk handel har sedan i fredags fått in mängder av anmälningar. Näringslivsregistret kan vänta sig att hamna på Svensk handels varningslista, enligt säkerhetschefen Dick Malmlund. Hans råd är:

– Bestrid den.

Mer läsning

Annons