Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtryck på Bilprovningen

/
  • Robin Holmgren är en av två kvinnliga besiktningstekniker på Bilprovningen i Hudiksvall.

Just nu är det högtryck på Bilprovningen i Hudiksvall. Många väljer att besikta sina fordon på våren och det är rykande åtgång på tiderna.

Annons

Tiden mellan påsk och juli är hektisk för de nio besiktningsteknikerna innanför portarna. Många entusiastbilar tas ut för säsongen och husvagnar ska fixas innan semestern. De närmaste veckorna finns bara strötider lediga och i Hälsingland finns inga andra ställen att vända sig till.

Sedan marknaden för fordonsbesiktning avreglerades den 1 juli förra året har några nya aktörer har dykt upp på marknaden, främst kring storstäderna.

– Än så länge finns det inga konkurrenter i Norrland, men jag är övertygad om att det kommer. Med konkurrensen får kunderna åtminstone bättre tillgänglighet. Jag tror det blir svårt att konkurrera med priset. Vi har inte sänkt vårt pris för besiktning sedan 2004, säger, Jonny Persson, platschef i Hälsingland.

I en charmoffensiv har Bilprovningen satsat på att bli bättre på att ta hand om sina kunder. Jonny Persson, som själv besiktat närmare 90 000 fordon, tror att det kommer väga tungt i framtiden.

– Om pris och tillgänglighet är likvärdiga kommer bemötandet att vara viktigt. Det var annorlunda förr, då fanns det knappt något sådant att prata om. Vi såg oss själva lite som en myndighet, men den stämpeln vill vi tvätta av oss nu, säger Jonny Persson.

På senare år har Bilprovningen jobbat med ett mångfaldsprojekt för att locka fler kvinnor och personer med utländsk bakgrund till företaget. Men rekryteringen av kvinnor har gått ganska långsamt. Av de 33 besiktningsteknikerna på Bilprovningens stationer i Hälsingland är bara tre kvinnor.

Mer läsning

Annons