Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtryck hos kundtjänsten

/
  • Takdropp från taket på Edsta förskola – ett av de ärenden som har gått genom tekniska förvaltningens kundtjänst.

Trasiga parkeringsmätare irriterar flest. Men en snörik och kall vinter som denna, handlar många av de samtal som tekniska förvaltningens kundtjänst tar emot om snöröjning och vattenläckor.

Annons

Hudiksvallsborna är inte rädda för att klaga om de inte är nöjda. Sedan tekniska förvaltningen startade sin kundtjänst i maj 2008, har tusentals samtal och ifyllda webbformulär ringts och skickats in med synpunkter och felanmälningar.

- När jag tog det här jobbet var jag orolig för att många arga människor skulle ringa och vara elaka, men överlag så är de flesta trevliga och positiva, säger Sofie Weijosdotter Pettersson, kundtjänstansvarig på tekniska förvaltningen.

Vintertid har kundtjänsten som mest att göra, berättar Sofie Weijosdotter Pettersson, och särskilt en snörik och kall vinter som denna. Många samtal handlar om frusna vattenledningar, om takskottning och vinterväghållning, om de snöberg som snöröjningen orsakar, och om vattenläckage på skolor och förskolor.

- Det senaste samtalet jag tog emot handlade om problem med takläckage på Edsta förskola. Där har de fått utrymma vissa rum eftersom det droppar från taket, säger Sofie Weijosdotter Pettersson.

Under fjolåret hanterade kundtjänsten drygt 3 000 ärenden. Det vanligaste felet som Hudiksvallsborna kontaktat kundtjänst för är trasiga parkeringsmätare. När årsrapporten för 2009 sammanställts, framgår att inte mindre än 341 ärenden handlat om detta.

Det är avdelningen för mark och mätning som ansvarar för parkeringsmätarna. Annars är fastighetsavdelningen den avdelning som flest människor haft synpunkter på. Vanligast där är klagomål på trasiga lampor och belysningen inomhus (101), stopp i avloppen inne eller i toaletter (86), fel på lås eller larm (83), krångel med diskmaskiner (55) eller att det är för låg värme inomhus (37).

Mer läsning

Annons