Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högsbo svårt skadad på semestern

/

Semesterresan till Teneriffa höll på att sluta med en tragedi för makarna Ingrid och Hans Eriksson från Hög. En stor våg slog omkull makarna. Ingrid klarade sig med skrubbsår medan Hans skador blev brutna revben och nyckelben samt punkterad lugna.

Annons

Makarna Eriksson hade glatt sig åt en veckas sol och bad på orten Fañebe på Teneriffa. De gjorde som många andra turister, gick ner till stranden för att bada.

- Det var inget rödflagg och många var i och badade. Ingrid och jag drog oss åt ett håll innanför en vågbrytare för att inte riskera några större vågor, säger Hans Eriksson.

- Jag hann bara uppfatta att en större våg kom över piren och hann bara tänka: Hur ska jag ta den här vågen. Jag åkte med, hade inte en chans att göra något.

Hans Eriksson slog i botten när vågen kastade honom mot stranden.

- Jag tror själv att jag slog högra axeln mot en sten. Nyckelbenet gick av liksom fyra revben. Dessutom blev ena lungan kollapsad till 70 procent.

Förutom att det gjorde ont när han slog i botten kände han hur han var nära att dras ut i vattnet av vågen. Men han lyckades kravla sig kvar.

Ett råd han gärna delar med sig till andra resenärer är:

- Vänd aldrig havet ryggen!

Mer läsning

Annons