Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hiab lyfter i uppgången

Det är full fart på tillverkningen av kranar hos Hiab som nu anställt 100 personer sedan den djupa svackan i höstas.

Annons

– Vi håller på att rampa upp i fabriken. Vi ser att flytten av produktion hit från Holland och Finland har gett en stabil hävstång på tre, säger platschef Patrik Kvarnlöf.

Sedan i höstas har Hiab AB i Hudiksvall tagit in 100 personer för att få fart i produktionen.

– Vi är intresserade av tidigare medarbetare, de med monteringskompetens, men också även nyare medarbetare, berättar Patrik Kvarnlöf.

Han meddelar att en liten uppgång i marknaden har stor betydelse i Hudiksvall eftersom fabriken nu fungerar som tre fabriker i en.

– Det känns bra, förklarar Patrik Kvarnlöf och säger att de kommer att flytta komponenttillverkningen för att ge mer plats till montering, målning och att jobba mer med logistiksidan. Vart komponentillverkningen flyttas är inte klart. Men en del tillverkning av stödbensbalkar sker redan vid koncernens egen fabrik i Balti, Estland.

Produktionen vid Hiab har gått upp med 50 procent och ökningen under de senaste två månaderna har varit stark, enligt Kvarnlöf.

Marknaden var tuff för Hiab under åren 2008–2009, då tvingades sammanlagt över 100 anställda lämna företaget i olika omgångar.

Mer läsning

Annons