Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hiab fullföljer varsel

Konjunkturen har inte vänt och Hiab i Hudiksvall avser att fullfölja hela varslet av 70 kollektivanställda. Igår fick 40 anställda besked om uppsägning.

Annons

Dessa fyrtio medarbetare kommer att skickas hem med bibehållen lön under uppsägningstiden som räknas från den 27 april.

Förhandlingarna om resterande trettio kollektivanställda kommer att fortsätta under nästa vecka. Så här långt har förhandlingarna skett efter turordningsreglerna och så ska det fortsätta anser metallklubben.

- Förhandlingarna kommer att gå snabbt som företagsledningen följer turordningslistan, säger Niklas Rask som är vice ordförande i IF Metallklubben på Hiab.

Bland de anställda finns en oro för att företagsledningen vill göra undantag för att behålla personal med viss kompetens.

- Vi behöver fullfölja varslet, men vi måste behålla personal under tiden vi utformar den nya, mindre organisationen, säger platschef Patrik Kvarnlöf.

Hur de resterande uppsägningarna kommer att genomföras är ännu oklart. Från de anställdas sida framförs önskemål om pensionslösningar liknande dem vid Ericssons kabelfabrik i Hudiksvall. Företagsledningen avfärdar inte att pensionslösningar kan komma till användning.

- Det är för tidigt att gå in på den frågan, men kravet har framförts, säger Patrik Kvarnlöf.

Förhandlingarna för de tjugo tjänstemän som varslats beräknas vara avslutade inom några veckor.

Mer läsning

Annons