Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hexatronic ökar i storlek

/

Nära 64 miljoner kronor. Så stor blev vinsten i Hexatronics årsbokslut.

Annons

Läs mer: Stororder på sjökabel

Hexatronic, som tog över Ericssons fabrik i Hudiksvall 2013, gjorde en vinst på 63,7 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret. Året innan var vinsten 64 miljoner.

Vd Henrik Larsson Lyon pekar i bokslutet på en rad anledningar till vinsten. Bland annat har man vuxit genom två företagsköp, men det finns fler orsaker:

– Vi har investerat i en större säljorganisation. Det har gett resultat och vi förväntar oss ytterligare positiva effekter av detta under innevarande verksamhetsår, förklarar han.

Läs också: Hexatronic inviger kontor

Omsättningen ökade med 26 procent till 627 miljoner kronor i koncernen jämfört med året innan. Ökningen förklaras till stor del av företagsköpen och att räkenskaperna inom Hexatronics fiber- och sjökabelverksamhet i Hudiksvall slogs ihop under tolv månader, jämfört med nio månader tidigare.

Planen för Hexatronic är att fortsätta växa. Koncernen strävar en genomsnittlig årlig tillväxt på minst 20 procent och det ska ske genom en växande verksamhet och nya företagsköp.

Hexatronic är en teknikkoncern specialiserad på fiberkommunikation. Ambitionen är att fortsätta att arbeta med stora kunder och större projekt. Några framtidsprognoser görs inte men marknaden tros växa under många år framöver.

Läs mer: Hexatronic prioriterar lönsamhet

Mer läsning

Annons