Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het bransch i kallt läge

/

Från tre till tolv anställda på några månader och behov av ytterligare anställningar. Utvecklingen går spikrakt uppåt för fiberteknikföretaget ICT Networks.

Annons

Det är tre tidigare ensamföretagare, Morgan Hallgren, Hudiksvall, John Eriksson, Sundsvall och Gramsh Gashi, Västerås, som tillsammans står bakom företaget.

– Det här är roligt, trots all ekonomisk nedgång så har vi sett en jätteuppgång för våran del, säger Morgan Hallgren, företagets VD.

Verksamheten i Sverige är en del i utvecklingen, men det finns också en annan. Företaget var nyligen med som utställare på Europas största mässa för fiberoptik, ECOC, tillsammans med Fiber Optic Valley. Det resulterade i viktiga kontakter.

– Det roliga är att de hittar oss från andra länder. Vi har en stor grej på gång i Georgien och om den går vägen så har vi att göra där ett helt år framåt, avslöjar Morgan Hallgren.

– Tillväxten är inte huvudsaken för oss. Vi jobbar med installation, consulting och utbildning. På några månaders sikt tror jag att vi kommer upp i 16–17 anställda.

Inom landet anlitas företaget av kända företag som Ericsson, Vattenfall och ABB, som köper allt från projektering och förläggning till svetsning, mätning och felsökning av fibernät.

Mer läsning

Annons