Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hej då, och tack för allt!

/
  • Daniel Ojambo kom från Ugandas sol till Bjuråkers snö.

I höstas kom Daniel Ojambo till lilla Bjuråker och Svanbacken. Nu har det blivit dags att resa vidare, och Daniel vill tacka Dellbor och andra för all värme han mött i det kalla landet i norr.

Annons

Det är minus 18 och en blek vintersol lyser från en klarblå himmel. Det knarrar i snön utanför Delsbo Bygdegård, när en man närmar sig med långa kliv:

– Jag vill säga tack till människorna i Delsbo, verkligen, för allt de gör för oss som bor på Svanbacken.

Mannen heter Daniel Ojambo, han har varit med på centerkvinnornas julfest, och när han ser HT på plats vill han ta tillfället i akt att uttrycka det han känner:

– Alla har varit så underbara. De tar upp oss och ger oss lift när det inte går bussar. Det är kallt här, men svenskarna ger oss till och med varma kläder. Jag hoppas det fortsätter att vara så, det har varit en fin upplevelse att vara här, säger Daniel.

Han kom till Sverige från Uganda för tre månader sedan, och nu är det dags att bryta upp och lämna flyktingförläggningen för hans del.

– Jag vet inte vart jag hamnar, jag bosätter mig med glädje var som helst i Sverige, fast helst inte i Stockholm. Sverige är fantastiskt och jag har mött så mycket uppmuntran och kärlek här.

Mer läsning

Annons