Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Havsöring i Forsasjöarna

/
  • Fiskmästare Sigvard Uppman hämtar upp öringarna ur behållaren.
  • Göran Dahlberg ordförande i Forsa fiskevårdsförening, Fortums fiskmästare Sigvard Uppman och kassören i Forsa fiskevårdsförening Birger Hellstrand.
  • Göran Dahlberg fyller på fiskebeståndet i Kyrkströmmen.
  • Birger Hellstrand ser ut över det strömmande vattnet som nu fått påfyllning av ensomrig lax och havsöring.

Femtusen ensomrig lax och havsöring tömdes ut i Lundströmmen och Kyrkströmmen i Forsa på fredagen. Om några år ska dessa småfiskar glädja sportfiskarna.

Annons

Fiskmästare Sigvard Uppman från Fortums avelsfiskestation i Ljusne kom med sin vita fiskbil till Lundströmmen på fredagsförmiddagen. I baljor i släpet plaskade det omkring femtusen ensomriga laxar och havsöringar. De har blivit över sedan Fortum släppt ut de 214 300 små havsöringarna i Ljusne. Nu skulle småttingarna släppas ut i Forsavattnen.
Delångersån, Forsasjöarna och Rolfstaån upp till Näsviken har gjorts i ordning av fiskevårdare och det har blivit bra lekplatser för ädelfisk och med fiskvänliga trappor vid kraftverken.
– Forsavattnen är sedan gammalt ett laxförande vatten. Nu hjälper vi fiskebeståndet på traven och återställer fisket igen, säger Birger Hellstrand i Forsa fiskevårdsförening.

Mer läsning

Annons