Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig sagoteater

/

Snövit är en härlig sagoteater med Arbetarteaterns barngrupp i Hudiksvall.

Annons

När kulisserna från slottsalen och gultronen tas bort och den mörka skogen med dvärgarnas hus kommer fram så förstår man hur ensam och rädd Snövit känner sig. Jägaren har skonat hennes liv men lämnat henne ensam.

Barbro Kernby har åter satt upp en klassisk sagoteater som barnen kommer att älska. Snövit, som är en saga av Bröderna Grimm, spelas av hennes barnteatergrupp. Genrepet hölls i Hudiksvalls teater på torsdagskvällen. Då var det full mundering med hovdamer i vackra klänningar, musik av levande orkester, dansande älvor och sju dvärgar i toppluvor.

Snövit spelas av Lisa Nording. Hon har full kontroll över sin roll. Snövit är inte ett offer utan hon morskar upp sig och skojar med hovdamerna och den elaka drottningen. Snövit är ledsen för att hon är så ensam, men alla som känner till sagan vet ju hur det går på slutet. Bröderna Grimm brukar ju ha bra slut på sina berättelser.

Det är en stor och ambitiös uppsättning som Hudiksvallsbarnen nu har chans att få se. 23 roller är besatta, några av skådespelarna tar sig an mer än en karaktär i pjäsen.

Ljus och ljud sköts av Christopher Urban, programmet har gjorts av Anna Åkesson och kostym, kulisser och regi står Barbro Kernby för. Hon har haft god hjälp av Christer Flank att tillverka och måla rekvisitan.

Två föreställningar planeras på Hudiksvalls teater på lördag och söndag och två till hålls i Bromangymnasiets aula 18 och 18 april. Pjäsen passar för barn från fyra år.

Mer läsning

Annons