Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård kritik mot stambyte

/

Hämta vatten ur en smutsig ho i trappuppgången och hänvisade till toa och dusch på gården. Hyresgästerna på Rönnstigen är starkt kritiska mot att de inte får ersättningsbostäder under stambytet.

Annons

- Rent praktiskt är det jättejobbigt. Det finns inget avlopp och inget vatten inne i lägenheterna. Vi får kissa i en byggbod ute på gården och hämta vatten ur en snuskig ho i trappuppgången. I helgen var jag magsjuk och det var bara att kräkas i en hink som jag sedan fick gå ut och tömma, säger Anita Linné.

Arbetet med stambyte i den halvan av huset som hon bor i inleddes förra veckan och beräknas pågå i en månad. Månaden innan dess pågick stambyte i den andra halvan av huset. Så i praktiken är det två månader som hyresgästerna i huset får stå ut med buller och byggdamm.

Hudiksvallsbostäder har bara kunnat erbjuda ett fåtal personer en ersättningslägenhet, och det gäller då personer som har särskilda skäl. Nils-Erik Blomdahl, som är Hudiksvallsbostäders vd, säger att hyresgästen kompenseras enligt SABOs prislista. Hur stor hyresreduceringen blir beror på hur stort och långvarigt intrånget i lägenheten varit. Men hyresgästerna är inte nöjda med den ersättning de har erbjudits.

- Jag tycker att det är dåligt av Hudiksvallsbostäder att vi bara ska få reducerad hyra under en månad. Det borde vara två helt hyresfria månader för att vi tvingas bo i det här, säger Peter Ljung och får medhåll av hyresgästerna Anita Linné och Susanna Wagenius.

Mer läsning

Annons