Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård konkurrens på praktiska program

Många elever i Hudiksvall och Nordanstig vill gå praktiska program på gymnasiet. Det visar en första sammanställning av niornas gymnasieval.

Annons

Nu har alla ungdomar i nian gjort sitt första gymnasieval. Av Hudiksvalls och Nordanstigs 561 elever har 517 valt att söka sig till Bromangymnasiet.

Många har sökt praktiska program. 66 elever har byggprogrammet som förstahandsval. Även teknikprogrammet, elprogrammet och HIT, industriprogrammet har lockat många sökande.

Läsåret 2009/2010 togs 45 elever in på byggprogrammet. Hur många platser som kommer att finnas på de olika programmen nästa läsår är ännu inte klart. Skolan håller intagningsråd senare i vår, då avgörs hur många platser varje utbildning ska få.

Men konkurrensen om platserna på de praktiska programmen kan komma att bli hård.

Siffrorna är än så länge preliminära.

- Vi har väl fått in det mesta. Under februari månad skickar kommunerna till varandra. Men det mesta är inne. Vi har till exempel redan fått från Ljusdal o Söderhamn, säger Gun Sjöholm på gymnasieintagningen i Hudiksvall.

I mitten av april är den preliminära intagningen klar. Eleverna har sedan möjlighet att göra omval mellan den 19 april och den 12 maj.

Mer läsning

Annons