Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här byggs nytt kafé

/

Församlingarna som driver Dellenbaden satsar nu på ett kafé alldeles vid Södra Dellens strand.

Annons

– Det blir närmare för båtfolket. Det är bara tio meter från båten till glasskön, måttar Samuel Wennstig som är ordförande för den ekumeniska verksamhet som driver sommarhemmet Dellenbaden.

Intill honom snickrar hantverkare på den veranda som han hoppas ska fyllas av besökare under vackra sommardagar. Även inomhus i samlingssalen, som nu kombineras med kafé, bygger man om.

– Det finns plats för runt 100 gäster, upplyser Samuel Wennstig som representerar pingstförsamlingen i Näsviken.

Bredvid honom står Anders Svensson från pingstförsamlingen i Friggesund-Bjuråker. Han berättar att sommarhemmet Dellenbaden drivs av sju aktiva församlingar i en ekumenisk gemenskap.

– Vi har lägergård, camping och kafé, berättar han.

– Vad vi gör nu är att lyfta kaféverksamheten, betonar Samuel Wennstig.

Ombyggnaden avlastar också servicebyggnaden vid campingen genom att man får tillgång till ännu ett kök. Förhoppningen är också att fler ska lockas till församlingen.

– Det är naturligtvis vårt mål som kyrka att fler ska förstå vad det handlar om och hitta in i gemenskapen, säger Anders Svensson.

De tror båda att fler kommer att stanna till under sommaren.

– Vi planerar att öppna till midsommar och kanske blir det en smygpremiär innan dess. Sedan har vi öppet under sommaren till slutet av augusti, berättar Anders Svensson.

Mer läsning

Annons