Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här användes också teleanalyser

Det finns även andra utredningar där polisen har granskat telefontrafiken.

Annons

Februari 2011: Fansenvargen i Bollnäs kommun körs på med snöskoter och hittas senare gömd med krossat huvud. Bland åklagarens bevisning mot de två åtalade i jaktbrottsutredningen finns telefontrafik där deras mobiler kopplats upp mot masten i området. Fallet har ännu inte gått till rättegång.

November 2010: En man i Bollnäs blir bestulen på bland annat ett vapenskåp med vapen. Hans egen tonårsson fälls sedan för stölderna hos sin far tillsammans med andra. Utredningen visar att det förekom flera samtal och sms mellan tonåringen och en medåtalad under kvällen och natten då faderns vapenskåp stals.

September 2010: En Bollnäsman styckmördas och utredningen kartlägger tre unga mäns telefonkontakter med varandra och med offret. Teleanalysen visar också var de befunnit sig under mordnatten och tiden strax därefter. Trion fälls för mordet.

Januari 2008: En man yxmördas i sin exhustrus bostad på Norrberget i Söderhamn. Exhustrun och en ung man fälls för medhjälp till mord, efter att det visat sig att hans mobiltelefon kopplats upp mot en Söderhamnsmast under mordnatten.

Mars 2002: Telefontrafiken avslöjar att fem misstänkta män gemensamt åker till Ljusdal en tidig morgon. De har rånarluva och olika verktyg i bilarna och fälls senare för förberedelse och stämpling till rån.

Mer läsning

Annons