Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hantverksgårdens köpare: "Det var kärlek"

Det var kärlek som fick Jan Åkerlund att köpa Hantverksgården i Hudiksvall. Själv har han verkat i byggbranschen sedan 16-årsåldern.

Annons

– Jag var ingen skoltyp och så fort det gick började jag att jobba. Nu har jag fasat ut mig själv, säger Jan Åkerlund, Hudiksvall.

Det är bland byggnadsställningar som Jan Åkerlund verkar och driver sitt eget företag, Safecon Byggnadsställningar AB. Bolaget har uppmärksammats av Dagens Industri och Gasellpriset. Senaste bokslutet visade på en omsättning på 140 miljoner kronor och bland projekten som Safecon byggt ställning till finns Friends arena och Mall of Scandinavia.

– Det är i Mälardalen och Stockholm som de stora projekten finns och det är därför jag varit verksam där. Jag har faktiskt aldrig haft ett projekt i Hudiksvall, säger Jan Åkerlund.

Han har veckopendlat till jobb under hela sin yrkesverksamma tid och hela tiden bott kvar i Hudiksvall, där han växte upp. Nu är han sextio år gammal och har fasat ut sig själv i bolagets operativa ledning.

– Att driva företag handlar ju bara om en sak, och det är att ha med sig duktiga människor, säger Jan Åkerlund.

När han inte jobbar ägnar Jan Åkerlund gärna tid åt motorsport. Jan Åkerlund brukade hissa formel 1-laget Ferraris flagga när racerföraren Michael Schumacher skulle tävla. Nu försöker Jan Åkerlund hinna med att själv köra på de stora motorbanorna.

Det var genom intresset för motorcyklar som han lärde känna Leif Johansson, av vilken han nu köper Hantverksgården.

– Det var kärlek som fick mig att köpa Hantverksgården. Kanske jag köper någon mer fastighet i Hudiksvall, om det dyker upp intressanta objekt, säger Jan Åkerlund.

Mer läsning

Annons