Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tog saken i egna händer

/

Det fanns en tid när spelare hittade till fotbollens finrum utan vare sig agenter eller feta sedelbuntar.
Leif "Leffe" Nilssons väg till ikon hos Djurgårdens supportrar var definitivt av det annorlunda slaget.

Annons

1983 bestämde sig en 20-årig Leif Nilsson för att lämna Hudiksvall för att söka arbete i Stockholm. Eftersom han ville fortsätta spela fotboll samlade han mod för att ringa upp en klubb i huvudstaden. Valet föll på storklubben Djurgården.

– Jag ringde upp deras tränare Gösta "Knivsta" Sandberg och sa som det var: Hej, jag heter Leif Nilsson och ska flytta till Stockholm. Får jag komma och träna med er, berättade Leif Nilsson när han på fredagskvällen hälsade på i sin gamla hemstad som en av huvudpersonerna i årets HuFF-gala.

En aningen förbryllad Djurgårdsledare berättade tid och plats för provträningen och resten är fotbollshistoria.

Under nio säsonger spelade Leif Nilsson 211 matcher för sitt Djurgården som kröntes med ett SM-silver 1988 och cupguld två år senare.

32 år senare är besöken i Hudik få men Leif Nilsson försöker tillbringa så mycket tid som möjligt i sommarstugan i Sörfjärden.

Under Hudiksvalls FF:s femte HuFF-gala fick han tillfälle att träffa både gamla ledare och tidigare klubbkamrater.

Pär Johansson intervjuade i skön avslappnad Skavlan-stil och storpubliken lockades till många skratt.

Kvällens andra "hemlige gäst" var den förre proffs- och landslagsspelaren Petter Hansson som berättade en rad anekdoter från sin karriär.

– Jag är helt övertygad om att det koncept som Hudiksvalls FF jobbar efter är rätt väg för att hitta uppåt i seriesystemet. Ska man nå framgång behövs det samarbete men det har man inte riktigt hittat i alla städer i landskapet, sa den förre Söderhamnaren med tydlig adress till sin tidigare hemstad,

Mer läsning

Annons