Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny ekonomichef i Hudiksvalls kommun – lämnar grannkommunen

/
  • Kent Lundqvist blir den nye ekonomichefen på Hudiksvalls kommun.

Hudiksvalls kommun har efter Staffan Lindvalls avgång i maj, rekryterat en ny ekonomichef. Kent Lundqvist lämnar nu sin tjänst på Söderhamns kommun och tar i februari över rollen som ekonomichef i Hudiksvall.
– Det känns superkul, verkligen.

Annons

Kent Lundqvist har under de senaste 30 åren bott i Söderhamn, där han under de senaste 14 åren har arbetat som näringslivsstrateg på Söderhamns kommun. Från och med i mitten av februari kommande år blir han Hudiksvalls kommuns nye ekonomichef.

– Min bild av Hudiksvalls kommun är att det är en kommun med god ekonomi och ekonomibalans. Det är en större kommun än Söderhamn och det händer mycket positiva saker i Hudiksvall som känns bra att kunna vara delaktig i, säger Kent Lundqvist.

Läs mer: Kommunen måste söka ny ekonomichef

Han anser att hans tidigare år som ekonomichef och näringslivsstrateg är en bra grund.

– Jag har arbetat i 14 år på Söderhamns kommun och på Hälsinge–Kuriren i tio år som ekonomichef och vd. Jag kommer att bidra till Hudiksvalls kommun med vad jag kan och de erfarenheter jag har.

Läs även: Skattepengar går till försenade fakturor: "Måste bli bättre på det här"

Staffan Lindvall, som valde att avgå i maj, kände att det var svårt att både vara en bra arbetsledare och samtidigt vara en utvecklande strateg, men det är inget som oroar Kent Lundqvist.

– Jag är inte den personen som oroar mig i onödan. Man kan inte mer än att göra sitt bästa. Men det är en utmaning såklart att kombinera de båda rollerna.

Läs även: Kommunens ekonomichef säger upp sig

Mer läsning

Annons