Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är tillbaka till vardagen

/
  • – Det var roligt, men det är skönt att vara tillbaka i rutinerna igen, säger Per-Jörgen Östling.

Nu har rampljuset slocknat, och kamerorna söker efter nya mål. Bonden Per-Jörgen Östling, som under hösten sökt en fru medan hela Sverige har sett på, är tillbaka i vardagen i Gammelsträng. Det sista programmet av Bonde söker fru sändes på fredag kväll, men Per-Jörgen Östling är fortfarande singel.

Annons

Han saknar inte sysselsättning. Han har haft sin gård i knappt ett år, och är i färd med att bygga upp ett liv – med eller utan fru. Och att hitta en lämplig kandidat är inte alldeles enkelt, påpekar han.

– Att vara bonde tar mycket tid. Redan i trailern vi gjorde inför inspelningen sade jag att den jag ska leva med måste ha förståelse för att jag har ett tidskrävande och engagerande jobb. Hon måste kunna klara sig själv.

Så kom då inspelningstiden och inspelningsteamet till Gammelsträng, med stort ståhej och uppståndelse. Fyra flickor flyttade in hos Per-Jörgen Östling, undan för undan blev de färre, och den av flickorna som hängde med till sist, blev inte heller fru i Gammelsträng.

Å andra sidan finns det gott om nya kandidater, berättar han. När det sista programmet hade gått i fredags, och det blev känt att han fortfarande var till äktenskap ledig, började telefonen ringa och e-postmeddelanden ramla in.

– Mobilen fullständigt exploderade när det blev känt att jag fortfarande var singel. Jag har inte bokat in någon date, men några kontakter är intressanta, säger Per-Jörgen Östling.

Vart kontakterna kan leda är inte gott att veta, säger han, men för att livet ska fungera måste det klaffa till nästan hundra procent. Han behöver en driftig tjej med egen vilja, egna mål, och egen karriär.

– Jag vill inte ens att hon ska jobba tillsammans med mig. Huset och hemmet delar man, det är bådas. Men vill hon jobba med jordbruk, då får hon starta ett eget. Ladugården, den delar jag inte.

Mer läsning

Annons