Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsocentralen blir kvar i Friggesund

/
  • Vårdenhetschef Ann Britt Vestlund och familjeläkare Håkan Briland vid mottagningen i Friggesund tycker att det är olyckligt att det blivit så mycket motstridig information om deras arbetsplats, nu när vårdvalet dragit igång.
  • – Blir hälsocentralen kvar, oj, vad kul, säger Jenny Brink, som varit på hälsocentralen med barnen Stina och Ivar. Det är jättebra, jag känner att det man ska värna det som finns nära. Jag bor i Svågadalen, och där är det långt till allt, att ha hälsocentralen kvar är av stort värde.

Hälsocentralen i Friggesund kommer inte att försvinna. Den som vill stödja hälsocentralen ska se till att välja rätt läkare.

Annons

Att hälsocentralen i Friggesund blir kvar, det beskedet fick primärvården redan innan jul, även om förvirringen har varit stor. Många har trott att verksamheten skulle försvinna. Men så är det inte. Verksamhetschef Märit Lindqvist-Mörk förklarar läget:

– Verksamheten i Friggesund blir kvar. Sedan vet vi inte hur vårdvalet kommer att påverka, vi har aldrig jobbat i ett sådant system förut.

Friggesund och Delsbo är en helhet. Hälsocentralen i Friggesund hör ihop med Delsbo, och personalen samarbetar. Den som vill lista sig enligt vårdvalet skriver upp sig på hälsocentralen i Friggesund och Delsbo.

Inne på hälsocentralen finns vårdenhetschefen Ann Britt Vestlund. Hon säger att de flesta redan är listade på hälsocentralen. Den som ska lista sig och som vill göra ett aktivt val för Friggesund, ska välja sin vårdkontakt hos den läkare som jobbar i Friggesund.

Mer läsning

Annons