Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingland runt på mc

/
  • När man åker Mc i stor grupp gäller det att hålla ett sicksack-mönster – detta för att alla hojar ska ha ordentligt med bromssträcka.

200 motorcyklar körde på lördagen Hälsingland runt på två hjul.

Annons

Kortegen lämnade Hudiksvall vid elvatiden på förmiddagen och återvände i samlad trupp strax efter tre på eftermiddagen. Rundturen är ett samarbete mellan fyra hälsingska Mc-klubbar. SixPack Mc Ölsund från Hudiksvall, Gandalf Mc från Delsbo, North Trail Mc från Nordanstig och Baldersnäs Mc från Bollnäs. Börje Nordin är president i SixPacks.

– I år var det vår tur att arrangera. Det är skitmysigt att åka hoj och det är en kick att åka i ett stort gäng, säger han.

Turen går söderut via Njutånger och ut på Nianforsvägen. Sedan fortsätter man på den östra sidan om Ljusnan och åker via Järvsö in till Ljusdal där det blir en timmes fikastopp och möjlighet att fylla på hojarna med bensin. På väg tillbaka mot Hudiksvall passerar man Näsviken, åker Nylandet parallellt med flygfältet och sen in i Hudik där man tillsammans åker igenom centrum en gång innan man styr tillbaka mot klubben.

– På kvällen blir det fest med liveband och tillbehör, säger Börje Nordin.

 

 

Mer läsning

Annons