Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallgruppen i dragkamp om idrottsanläggningar: "Bättre säga att vi misslyckats"

Utan politisk enighet i hallgruppen blir det inget bygge av ny idrottshall uppger ansvarigt kommunalråd Daniel Pettersson.

Annons

Läs mer: Hallgruppen vill bygga idrottshall för 30-45 miljoner kronor - oklart var

Flera idrottsföreningar utanför tätorten Hudiksvall riktar kritik mot Hudiksvalls kommuns fördelning av resurser till idrott. Inom tätorten kräver föreningarna mer träningstider.

– Det är olyckligt att föreningarna bråkar med varandra. Jag vill uppmana dem att gå samman för att sedan diskutera med oss, säger Daniel Petersson (V) kommunalråd med ansvar för kultur- och fritidsfrågor.

Oenighet finns också i det politiska ledet där den parlamentariska hallgruppen jobbar med utgångspunkt att bygga en ny idrottshall för 30-40 miljoner kronor i Hudiksvall.

Läs mer: Föreningar klagar på "uppenbara orättvisor"

Målsättningen är att ta fram ett förslag som alla partier kan ställa sig bakom. Arbetet är försenat och nu konstaterar Daniel Pettersson att det finns olika viljor hur kommunens resurser sak användas.

– Kommunen behöver inte ett till projekt där partierna inte är överens, säger Daniel Pettersson.

Läs mer: Missriktad kritik mot Camp Igge "Används till så mycket mer än fotboll

På måndag ska partierna lämna sina synpunkter till hallgruppen. Risken är att det kommer att krävas ytterligare förhandlingar.

– Blir vi inte överens är det bättre att säga att vi misslyckats. Då blir det upp till föreningarna att hitta en lösning, säger Daniel Pettersson (V).

Mer läsning