Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasiefester stoppas av Stadt

Tonen är fortsatt kritisk i polisens senaste yttrande om Stadts alkoholtillstånd. Att alkohol kan smugglas in strider mot serveringsreglerna, enligt polisen.

Nu väljer Stadt att stoppa gymnasiefesterna.

Annons

- Nu har vi bestämt att vi inte ska ha fler gymnasiefester. Vem som helst kan smuggla in alkohol. Jag vill inte riskera mitt alkoholtillstånd. Det här är ju mitt levebröd, säger krögaren Marcus Iatropoulos.

Den redogörelse som Stadt lämnat efter anmärkningarna från polisen i Hudiksvall mildrar inte polisens kritik. Snarare styrks de påståenden och uppgifter som polisen relaterat till, skriver polisområdeschef Lars Fredin i det senaste yttrandet till Hudiksvalls kommun.

- Innehavaren av tillståndet är skyldig att ha kontroll på sin servering och gästerna som släpps in i lokalen. Om det regelmässigt smugglas in alkohol som gör att besökarna kan berusa sig till sådan nivå att man är ett fall för omhändertagande så är det ett klart avvikande från serveringsreglerna.

Det faktum att onyktra minderåriga har påträffats i lokalerna förklarar personalen på Stadt beror på att ungdomarna halsar i sig alkohol precis innan de går in på Stadt. När de kommer fram till vakterna i entrén så har de inte hunnit bli onyktra, ruset slår till när de är inne.

- Väljer man att ha ungdom inne i lokalen som inte får serveras, så ska dessa vara nyktra. Det är inte intressant om de fått i sig alkoholen utanför serveringsstället. I så fall ska de inte bli insläppta, säger Lars Fredin.

Mer läsning

Annons