Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis tandborstar blev dyr historia

/
  • Håkan Larsson i Hudiksvall tackade ja till gratis tandborstar – det skulle han aldrig ha gjort.

Hudikbo tackade ja till gratis tandborstar och blev ofrivillig prenumerant på tandborstar. Han varnar nu andra att hamna i samma sits.

Annons

Gratis är aldrig gratis! En som blivit varse detta är Håkan Larsson på Vänortsvägen i Hudiksvall. Han hamnade i klorna på ett företag som erbjöd gratis tandborstar.

– Jag blev uppringd och tackade ja till att få två tandborstar gratis, en för vuxen och en för barn, säger Håkan Larsson. Sedan dröjde det inte länge förrän jag hade en påse, full med tandborstar och en faktura som löd på 573 kronor.

Håkan Larsson är inte den enda som gått i den här fällan. På Konsumentverket/KO i Karlstad har man fått in många anmälningar mot det aktuella företaget.

Då företaget har levererat borstar jämte faktura till konsumenter utan att dessa har gjort någon beställning är Konsumentverket/KO:s bedömning att förfarandet är otillbörligt.

– Jag vill varna alla jag känner om det här lurendrejeriet. Ett sätt att få kunder, säger Håkan Larsson. Efter det här har jag lärt mig att aldrig tacka ja till något som är gratis när man blir uppringd på telefon.

Mer läsning

Annons