Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannsamverkan i motvind

/
  • Erik Persson oroar sig för Håstaområdets framtid, när grannsamverkan nu har upphört.

Efter mer än tio års framgångsrikt arbete, tycks grannsamverkan på Håsta tyna bort. Verksamheten inleddes år 1999, och har gett resultat, med bland annat kraftigt minskad skadegörelse.

Annons

– Ronderingsgruppen med gula jackor syns inte längre, och vi får inget bidrag från bostadsbolaget.Vi är bara några frivilliga som fortfarande går, för att vi känner att vi inte vill släppa ansvaret, säger Erik Persson, en av veteranerna inom samverkansprojektet.

Vid ett möte i november försökte styrelsen engagera fler frivilliga, men bara tre personer anmälde intresse.

– När det inte var fler som var villiga att ställa upp, tyckte styrelsen kanske att det var dags att lägga ned verksamheten, men den är viktig för oss som boende, och får inte raseras. Om den försvinner finns det risk för att vi snart är tillbaka där vi började, säger Erik Persson.

Nils-Erik Blomdahl, vd vid Hudiksvalls Bostäder AB, konstaterar att om det inte finns någon verksamhet, betalas inte heller några pengar ut. Om grannsamverkan får ny fart, får nya bedömningar göras.

– Då vill vi veta hur organisationen ser ut, och vilken verksamhet som ska bedrivas. Och då får vi ta ny ställning till om vi ska bidra, säger han.

 

Mer läsning

Annons