Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gossip Sigge Hills nya Jukebox-scen

/

Ett försök som gick i stöpet gjordes förra året, men den här gången är det på riktigt.

- I år kör vi Jukebox i större lokaler, vi flyttar till Gossip, säger countryartisten Sigge Hill.

Annons

De senaste sju somrarna har Sigge Hill varit ett stående inslag med sina Jukebox-kvällar på Café August. Där har han roat Hudikborna med dels egen, dels inbjudna gästers musik. Med åren har antalet besökare blivit så många att evenemanget helt enkelt blivit för stort för lokalen. Därför har Sigge Hill beslutat att flytta till Gossip, före detta Stadt. Där står en helt nyrenoverad nattklubb och väntar på att gunget ska starta.

- Det ska bli jättekul att få komma dit, allt är helt nytt och mellanplanet där vi ska hålla till sväljer ledigt 1 000 personer, uppskattar Sigge Hill.

Att komma bort från trängseln var främsta anledningen till att han valde att lämna Café August.

- Det klart att det var roligt att det kom folk, men vår huvudmålgrupp, de mellan 40 och ända upp över 60-årsåldern, tyckte att det blev jobbigt. Det var bara ett fåtal av dem som betalat in sig som kunde se eller höra vad vi spelade, säger Sigge Hill.

Redan förra året skrevs kontrakt med dåvarande krögaren på Stadt, men några veckor före Jukeboxstarten valde Sigge Hill att bryta kontraktet. Det följdes av en rättslig tvist som slutade med att parterna gjorde upp i godo.

- Nu är det en ny restauratör (Atabay Elvan Baybars, reds anm.) på plats och den här gången ska det gå vägen, tror Sigge Hill.

I övrigt lovar Sigge Hill att inget kommer att förändras. Det blir samma band, samma upplägg, men så klart nya artister.

Mer läsning

Annons