Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GMT köper upp svartlistat bolag

Gävleborgs maskin och transportcentral köper upp maskinerna av det Hudikbolag som svartlistats av både kommunen och NCC Roads. De tar också över personalen.

Annons

- Det här är den enklaste och snabbaste lösningen, säger Jan-Erik Westlund, VD för Gävleborgs maskin och transportcentral, GMT.

Det rör sig om ett inkråmsköp, vilket innebär att det är Hudikbolagets tillångar och inte bolaget i sig som köps upp.

GMT räknar med att allt ska vara klart någon gång i augusti eller september. Tills dess kommer maskinerna fortsätta att användas genom det brottsmisstänka Hudikbolaget.

Det är ett tjugotal maskiner som från hösten ska ägas av GMT. Det är första gången som GMT äger egna maskiner, bolaget består egentligen av 150 delägare med egna företag. I och med uppköpet kommer alltså GMT att konkurrera med sina egna delägare.

- Det är bara för en kort period. Maskinerna ska ut i delägarföretagen, vi avser definitivt inte att bedriva en konkurrerande verksamhet. Det här är en akutåtgärd, säger Jan-Erik Westlund.

Tidningen har utan framgång försökt att nå Hudikbolagets VD. Tidningen har inte heller nått NCC Roads affärsenhetschef för någon kommentar. Hudiksvalls kommun meddelar att de inte ska använda sig av några maskiner från Hudikbolaget under sommaren.

Mer läsning

Annons