Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glömska kring nyårsbråk

En ung man och en tonårsflicka åtalas för att ha slagit och sparkat en pappa som skulle hämta sin dotter från nyårsfesten i Iggesund.

Annons

En pappa fick ett oroande samtal från en nyårsfest i Iggesund som hans dotter var på. Han bestämde sig för att åka och hämta hem dottern.

Det slutade med att han låg och brottades på golvet med mannen som bor i lägenheten.

Mannen ilsknande till när pappan klev in utan att ta av sig skorna. Han flög på pappan och slog ett slag över ett öga så att pappans glasögon gick sönder. Då brottade pappan ned honom på golvet och höll fast honom där i mellan tio och tjugo minuter.

Mannens flickvän blev väldigt upprörd och panikslagen. Hon upplevde att pojkvännen höll på att kvävas under pappans vikt. Hon sade åt pappan att släppa taget, men när han inte lyssnade sparkade hon till honom i huvudet.

Hon gick i strumplästen, säger hon själv. Hon hade inneskor, säger pappan som fick ett blåöga och ett märke i pannan.

Mannen lugnade efter en stund ned sig och pappan släppte taget och gick hem.

Mannen som är i 20-årsåldern riskerar att dömas för misshandel och olaga hot. Det senare för att han ska ha hotat att skada och döda pappan när denne höll fast honom på golvet.

Tonårsflickan är åtalad för misshandel. Hon erkänner att hon sparkade på pappan men anser att hon fick panik och handlade i nödvärn när hon upplevde att pojkvännen var i fara.

Dom i målet faller den 21 april.

Mer läsning

Annons