Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glatt midsommarfirande

/
  • Isadora, 2 år, var en av många som firade midsommar på Forsa Forngård. Hon hade en bra plats på pappa Vincent Ugarphs axlar.

Aldrig tidigare har så många människor kommit till Forsa Forngård för att fira midsommar som i år. Det blev en stor folkfest, självklart med traditionella ringlekar och dansar kring midsommarstången.

Annons

Bilkön till forngården är lång och redan då anar man att intresset för midsommarfirandet i Forsa måste vara stort. När man väl har tagit sig till festområdet ser man att folk sitter på filtar, äter medhavd mat, pratar och umgås. Barn springer omkring och leker i väntan på att dansen ska börja.

Snart är det dags. Hembygdsföreningens ordförande Börje Olsson är lekledare och det hörs många skratt när barn och föräldrar dansar runt majstången.

– Nu tycker jag att vi avslutar med "Raketen", säger han innan det blir en liten paus.

Lite längre bort sitter Katarina och Fredrik Palmér med barnen Marcus och Maria på en filt och äter. De är från Tullinge och det är första gången att de firar midsommarafton i Forsa.

– Det är trevligt här än så länge, det är en väldigt fin miljö, säger Fredrik och Katarina Palmér.

Det är Susanne och Anders Norberg som har tagit med sig familjen Palmér.

– Det är nog andra gången vi är här, berättar Susanne. Det är ett roligt ställe att visa upp för gäster.

På himlen visar sig några oroväckande mörka moln, men det verkar inte påverka stämningen.

Efter en liten stund är det dags för Forsa Folkdanslagets två barngrupp att visa upp vad de har lärt sig. Enda killen i gruppen är Edvin Nilsson, 5 år, som är klädd i snygg folkdräkt. På frågan om hur det känns att vara enda killen i gruppen ler han bara. Det verkar inte störa honom. Men känns det nervöst nu innan ni ska uppträda?

– Neeeej, skrattar han och går i väg för nu börjar dansen.

De gör det fint, barnen, och belönas med applåder.

Mer läsning

Annons