Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada Hudikgymnasiet till kvalitetsfinal

Glada Hudikgymnasiet har klarat den första granskningen till utmärkelsen "Bättre skola 2009". Skolan är en av fem svenska skolor som gått till kvalitetsfinal.

Annons

Första december kommer domarkommittén med sitt avgörande om vilka av fem finalister bland svenska skolor som ska få utmärkelsen "Bättre skola 2009". Glada Hudikgymnasiet har klarat granskningen fram till finalen. Granskningsteam har varit på skolan ett par dagar och undersökt hur man jobbar där. Det har varit enkäter och intervjuer.

– Skolledningen bör ha jobbat systematiskt ganska länge med sin skola. De skolor som gått till final är extremt bra, säger Fredrik Lundgren på SIQ (Swedish institute for quality) i Göteborg. Vad jag förstår så har Glada Hudikgymnasiet bara funnits några år och det jättestarkt av skolan att gå till final efter så få år.

De skolor av finalistgruppen, som når utmärkelsen får ta emot den vid en konferens av kronprinsessan Victoria någon gång i början av februari.

De nominerade finalistskolorna är: Carlssons Skola, Stockholm, Glada Hudikgymnasiet, Hudiksvall, Hietaniemi Friskola, Hedenäset, Sandalidens skola, Umeå och Viaskolan, Nynäshamn.

Mer läsning

Annons