Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada Hudikgymnasiet bjöd in till öppet hus

/
  • Monica och Bo Schreiber var två av besökarna när Glada Hudikgymnasiet bjöd in till öppet hus. Här pratar de med eleverna Erik Norberg, Karin Valsberg och Rasmus Eriksson.

På tisdag bjöd Glada Hudikgymnasiet in till öppet hus. Skolledare från Sverige och allmänheten fick möjlighet att få en inblick i hur skolan jobbar.

Annons

I samband med att friskolan har vunnit ”Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2009” har de förbundit sig till att sprida kvalitetstänkandet. Öppet hus är en del i detta.

Monica och Bo Schreiber, som tidigare har arbetat som lärare, är två av besökarna. De står i skolans radiostudio och pratar med eleverna som håller på med en sändning. Vad har de för intryck av skolan?

– Ett gott intryck. Deras arbetssätt är i mångt och mycket anpassat till de studievägar som finns här, säger Bo Schreiber.

Hustrun Monica inflikar att det vore intressant att se om man skulle lyckas lika bra om skolan även hade andra inriktningar.

– Att ha det här arbetssättet generellt sett, det är inte så lätt, tror hon.

Det som gör arbetssättet speciellt är bland annat projektmetoden och ämnesintegrering, berättar läraren Annica Ödeving. Man försöker också efterlikna arbetslivet så mycket som möjligt.

– Och så mäter vi allting, både mjuka och hårda värden. Vi ser hela tiden utvecklingen, säger hon.

Men det kanske viktigaste framgångsreceptet är att alla drar åt samma håll, tillägger hon.

Mer läsning

Annons