Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gevärsman hotade trio

Två män och en kvinna kände sig hotade av en medelålders man som tog hagelbössan med sig till ett gräl.

Annons

Det var i början av augusti, när trion skulle hämta en bil som situationen uppstod. Bilens däck skulle bytas och då kom den medelålders gevärsmannen ut, första gången med ett barn i skolåldern och en spritflaska i vardera handen. Han verkar vara mycket berusad.

Det uppstår ett käbbel vid bilen och efter ett tag går mannen in i sitt hus och kommer tillbaka med ett hagelgevär. En av männen ringer då polisen.

Samtliga i trion blev rädda och hörde hur mannen slog ihop geväret, utan att veta om det var laddat eller inte. Barnet försöker få mannen därifrån, men han slår bort barnets hand. Mannen hotar också med att bussa sina hundar på personerna.

Till slut försöker alla tre lugna ner gevärsmannen och en kvinna kom ut från ett närliggande hus och sa åt honom att gå hem.

Mannen erkänner brottet och uppger att han blev arg då sonen inte fick se på bilen. Vapnet var enligt mannen aldrig varit laddat

Han har veckan efter händelsen tagit kontakt med socialtjänsten och är inskriven på ett behandlingshem för sitt alkoholmissbruk.

Mer läsning

Annons