Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammal deponi hindrar läktarbygge

/
  • Innan det kan bli aktuellt med en ny läktare och omklädningsrum ska markprover tas för att se om det finns föroreningar i marken, kräver miljökontoret.

Glysisvallen AB vill bygga en ny läktare och ett nytt omklädningsrum intill ishallen. Men en gammal deponi i marken kan sätta stopp för planerna. I alla fall tillfälligt.

Annons

Glysisvallen har tidigare fått avslag på sin ansökan om att bygga en läktare eftersom ett sådant bygge inte överensstämmer med detaljplanen. För att kunna gå vidare krävs det till att börja med en ändring av detaljplanen. Ett planförslag har varit utställt för samråd och yttranden har skickats in.

En av de instanser som har lämnat in synpunkter är Norrhälsinge miljökontor. Miljö- och hälsoskyddsinspektör Mats Axbrink påpekar att det ligger en äldre deponi i marken under delar av planområdet, och att man måste göra olika markundersökningar för att se om det finns föroreningar som måste saneras innan det byggs något.

– Det är lite dumt om man skulle bygga något och sedan måste man riva grejerna, säger Mats Axbrink.

Bostadsrättsföreningen Sannavägen skriver i sitt yttrande att de motsätter sig planen att bygga en flera meter hög läktare, "med tanke på de boende med utsikt mot Glysis som då skulle få sin utsikt mycket beskuren." Om det nödvändigtvis ska byggas en läktare så är det bättre att bygga den längre, men lägre, menar föreningen.

Även boende på Hudiksvägen hänvisar till att den vackra utsikten mot Lillfjärden skulle begränsas om läktaren blir verklighet.

Handikapprådet, social- och fritidsförvaltningen och tekniska förvaltningen har inga invändningar mot en planändring.

Mer läsning

Annons