Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fylking och Aschberg i Delsbo

/
  • Tv-rävarna Gert Fylking och Robert Aschberg fortsätter kampen mot prostatacancer, i går genom att cykla dressin längs Dellenbanan.

Mustaschkampen går vidare. Den här gången liftar Robert Aschberg och Gert Fylking från Haparanda till Ystad.

– Ibland känner man igen sig och tänker "Fan, har vi gått här förr?", säger Robert Aschberg.

Annons

För ett år sedan gick tv-profilerna Robert Aschberg och Gert Fylking från Ystad till Haparanda, som en del av Cancerfondens Mustaschkampen.

Nu är det dags för den dynamiska duon att ta sig tillbaka – från Haparanda till Ystad. Men den här gången liftar de genom Sverige.

Då som nu är målet fortfarande detsamma: Att samla in pengar och sprida kunskap om prostatacancern – Sveriges vanligaste cancerform.

– Prostatacancern finns kvar. Alla män drabbas av det, förr eller senare. Helst senare och har man tur hinner man dö av andra orsaker innan, säger Gert Fylking.

I tisdags kom de till Delsbo och Svanbacken, där entréavgiften för kvällens underhållning skänktes till cancerforskningen. På onsdagsförmiddagen var det sedan dags att dra vidare. Den här gången med dressin längs Dellenbanan, med siktet inställt på Hudiksvall.

– Vi gör det här för att väcka uppmärksamhet kring prostatacancern. Skillnaden är att vi kan stanna till och göra fler grejer på vägen nu, säger Robert Aschberg.

Många de träffat efter vägen har skänkt pengar. Men det sorgliga är att rika inte verkar tro att de drabbas av sjukdomen berättar han.

– Det är som vanligt fattiga som ger mest. Direktörer och kungen verkar tro de kan klara sig genom att stoppa upp tillräckligt med aktiepapper eller en spira i arslet. Men de har fel, säger Gert Fylking.

Paret hann även med ett kort stopp i Hudiksvall, där de gjorde en avgjutning av Järvsöfaks hov, som sedan ska auktioneras ut.

Mer läsning

Annons